Fíkovník Peretta (Ficus carica Peretta)

Kód: 2277/20 2277/8 - 2277/50 Zvolte variantu
Neohodnoceno
230 Kč 190 Kč 270 Kč od 190 Kč 205,36 Kč bez DPH 169,64 Kč bez DPH 241,07 Kč bez DPH od 169,64 Kč bez DPH
Skladem Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Fíkovník Peretta je odrůda vyselektovaná v hornatém Švýcarsku v městečku Chur, tudíž se považuje za jednu z nejodolnějších odrůd fíkovníků a v ČR je to jedna z nejčastěji pěstovaných odrůd. V našich podmínkách dobře plodí. Plody jsou na povrchu žlutohnědé, uvnitř růžové až červené, velmi sladké a velké. Vzrůst je keřovitý, velikost na chráněném místě 2 - 4 metry. Rostliny lze vysadit do volné půdy, místo by ale mělo být dobře chráněné.

Detailní informace

Kvalitní zabalení rostlin
Kvalitní zabalení rostlin
nehrozí poškození zásilky
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
většinu rostlin zasíláme i v zimě
Velký výběr
Velký výběr
zajímavých dřevin
Zkonzultujeme s vámi
Zkonzultujeme s vámi
jak se o rostlinu postarat

Detailní popis produktu

Fíkovník Peretta je odrůda vyselektovaná v hornatém Švýcarsku v městečku Chur, tudíž se považuje za jednu z nejodolnějších odrůd fíkovníků a v ČR je to jedna z nejčastěji pěstovaných odrůd. V našich podmínkách dobře plodí. Plody jsou na povrchu žlutohnědé, uvnitř růžové až červené, velmi sladké a velké. Vzrůst je keřovitý, velikost na chráněném místě 2 - 4 metry. Rostliny lze vysadit do volné půdy, místo by ale mělo být dobře chráněné. Ověřená mrazuvzdornost v zemi je -20°C u starších keřů, mladší je v silných mrazech lepší ochránit přikrytím. Díky stále teplejším zimám je možné u nás fíkovníky pěstovat ale i v dalších oblastech. V mrazivějších zimách může odmrzat, na jaře ale znovu obráží. Plodí na nových výhonech. Další variantou je pěstovat stromky v kontejneru, přes léto je ideální slunná terasa, přes zimu je možné uskladnění ve skleníku, fóliáku, zimní zahradě nebo v jiných chladných prostorách, klidně ve tmě, fíkovníky jsou opadavé. Kontejnerované rostliny mohou být venku do cca -8°C (záleží na stáří a síle kmínku).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: